Voortgang

Activiteiten logboek

1 maart – 1 november grasveld geëgaliseerd en ingezaaid, kozijn sportdocentenruimte vervangen, spiegelwand gerealiseerd, warmtepomp geïnstalleerd, kleedkamerverwarming vervangen, extra isolatie op zolder aangebracht, geluidsinstallatie geplaatst, op wat finetuning na zijn de werkzaamheden afgerond.

17-21 februari monteren klimgrepen boulderwand en klimwand, monteren elektrisch beweegbare constructie voor spiegelwand. aanpassingen elektrische installatie tbv spiegelwand, plaatsen CO2 sensor.

29 januari aandraaien alle deurkrukken.

14-23 januari ontvangen en monteren gymattributen en materialen, inrichten bergruimte, ophangen banken en kapstokken kleedkamers en spiegel in kleedkamers. ophangen opberger gevonden voorwerpen in de hal. 

9 januari vaststelling besteding bijdrage gemeente SWF 

7 januari constructie gymvaria geplaatst 

7 nov- 7 jan kleine aanpassingen hier en daar, verwijderen overbodig materiaal, uitzoeken en bestellen nieuw materiaal, constructieplannen spiegelwand, gymvaria en klimwand gemaakt, afspraken met leveranciers gemaakt. 

6 november opnieuw inrichten berging

26 oktober klaarmaken gymzaal en dorpshuis voor vrijwilligersfeest.

15-19 oktober bestrating rondom verwijderen, uitvlakken met zand, bestraten pad en plaats voor fietsen. Folie aanbrengen voor de ramen kleedkamers en douche. 

11 oktober verwarming instellen, wandbevestiging gymattribuut geplaatst. handdoek en zeep dispensers, prullenbakjes, handdoekhaakje en wc brillen opgehangen c.q. geplaatst.

9 oktober grote eindschoonmaak, tijdelijke inloopmat geplaatst. 

7 oktober alle attributen toestellen van opslag lokaties naar gymzaal gebracht en in zaal en berging gezet. laatste montage werkzaamheden tbv wandbevestiging toestellen, verwarming en nooduitgang verlichting.

5 oktober alle attributen en toestellen in opslag schoongemaakt. 

1-4 oktober sportvloer en vloer in overige ruimtes gelegd.

21-25 september Schilderen hal, buitenlamp ophangen en aansluiten, zolder verder isoleren en purren, bijwerken laatste beschadigingen en opruimen,  leeghalen gymzaal, ophangen vensterbanken, schoonmaken gymzaal, aanbrengen stootvaste laag op de wanden, laatste zaken isoleren, opruimen, bijwerken stucwerk binnen/buiten. 

16/17 september laatste binnenschilderwerk is gedaan, kitten en sausen van de douche/toiletruimte, afrondende werkzaamheden elektra, opruimen rommel in gebouw, afbreken en afvoeren van de steiger, planken in berging en schoonmaakhok opgehangen, verwijderen van de laatste dorpels.

9-13 september kleedkamers zijn afgeschilderd, plafond in de douche/invalidentoiletruimte geplaatst, infrarood en verlichtingspanelen in kleedkamers aangesloten, plafond in schoonmaakhok gemaakt, nooduitgang verlichting geplaatst en aangesloten, koof voor de vloerverwarming verdeler en wtw afgemaakt en geschilderd, nooddeur aan buitenzijde geschilderd, kozijnen buiten van kleedkamers afgelakt, gestart met opknappen vensterbanken in hal en kleedkamers, zolder opgeruimd, alle overbodige zaken uit de zaal gehaald, nooddeur is geplaatst, vloerverwarming getest, belijningsplan gemaakt, gestart met schilderwerkzaamheden entree. 

2-6 september vloerverwarming is aangesloten, vensterbanken voorzijde gebouw in verf, schoonmaken en schuren entree, schoonmaakhok leeggehaald en geschilderd, vloertegels in douche en invaliden toilet ruimte erin, douche en kraan geplaatst, wastafel en spiegel in heren kleedkamer, wastafel en spiegel in sportdocentruimte, schuifdeur, nooddeur en binnendeuren geschilderd, deurbeslag weer op deuren gezet, wtw werkzaamheden gedaan, infraroodpanelen geplaatst en aansluitwerk verricht, ornamentjes achterzijde gebouw geschilderd, planning invullen gebruikers gymzaal vanaf 14 oktober.

4-30 augustus elektrische boiler aangesloten, gaten rondom in het gebouw dichtgemetseld, voegwerkzaamheden gedaan, binnendeuren en lambrisering geschilderd, gewerkt aan aanleg elektra voor verwarming en verlichting kleedkamers, wandtegels in invaliden/douche ruimte erin gezet, kozijnen in kleedkamers geschilderd, wandrekken in gymzaal geplaatst, rijplaten weggehaald, riolering buiten is opgegraven hier is opnieuw op aangesloten en weer dichtgemaakt, nooduitgang deur is klaar maar moet er nog in. 

29/30/31 juli riolering invalidentoilet en douche aangelegd. wtw werkzaamheden afgerond, binnendeuren geschilderd, kleedkamer gesaust, kozijn in douche/toilet vervangen voor schuifdeur, voorzetwanden gesaust, lambrisering in zaal en kleedkamer gesaust. 

15/20 juli isolatielaag aanbrengen op het plafond, WTW buizen en apparatuur op zolder aanleggen, electra tbv verwarming en verlichting in kleedruimtes aanbrengen, roosters tbv WTW in plafond plaatsen, nieuwe dakgoten op lange zijden van het gebouw geplaatst, verstevigen dakconstructie ivm druk van zonnepanelen afgemaakt, containers zijn opgehaald, alle rommel in en rondom gymzaal opgeruimd en naar de gemeente gebracht, alle overtollige buizen die er nog zaten verwijderd en naar oud ijzer koopman gebracht, plafond en ramen en deuren afgeplakt voor het spuiten van de zaal, zaal is gespoten, doucheruimte is ruimgemaakt voor de werkzaamheden aan de riolering en sanitair. 

11/12 juli verzwaren dakconstructie. schilderen kozijnen in zaal en kleedkamer. aanleggen WTW installatie. 2e laag witten voorzetwanden. opruimen steigers en omheining. opruimen bouwplaats en alles afvoeren.  

8/9/10 juli zonnepanelen geplaatst en aangesloten. dakgoten eraf gehaald. gestart met vervangen boegdelen rondom en bekleden dakgoot achterzijde. Isoleren plafond op zolder. WTW aanlegwerkzaamheden.

5 juli laatste hoekje van het dak is dichtgemaakt en afgewerkt. zonnepanelen gedeeltelijk gelegd.

4 juli dakrenovatie andere helft aan zijkant is gestart. gestart met het plaatsen van de beugels en rails voor zonnepanelen op zijde die al klaar is. dakpannen geplaatst op vandaag gerenoveerde helft inclusief plaatsen beugels en rails voor zonnepanelen. 

3 juli het plafond in de materiaalberging is af. de voorzetwanden zijn in de grondverf gezet. de dakpannen rondom het gebouw zijn op een kar gezet. beugels voor zonnepanelen rail klaargezet.

2 juli de tweede helft van het dak aan de zijgevel is gerenoveerd. Led lampen in de zaal zijn erin gezet. voorbereiding voor de  WTW en PV zijn in volle gang. dakpannen op eerste helft van het dak zijn weer gelegd.

1 juli de helft van het dak aan de zijgevel is gerenoveerd (folie en daklatten zitten er weer op). De verlichting in de zaal is weer te bedienen via de lichtschakelaars. lichtschakelaars zijn van de binnenzijde naar de buitenzijde van de zaal verplaatst. de beschermbuis voor de pv kabel is gelegd. de steiger is weer verplaatst en uitgebreid voor de dak werkzaamheden. de groene voorzetwanden zijn afgenomen. de toestellen bergruimte is leeggemaakt zodat er ruimte is om ook hier het plafond te bekleden. alle rommel op de bouwplaats is opgeruimd (oud dakhout, dakleer, oud papier enz).

27/28 juni het plafond zit er op het scheve stuk boven de berging helemaal in. De apparatuur voor de elektrische verwarming is geplaatst. de dakrenovatie op de achterzijde is klaar. dilatatievoegen zijn gemaakt. 

26 juni renovatie dak aan zijkant is gestart. elektra werkzaamheden zijn voortgezet. betonresten zijn uit vloerputten verwijderd. hoekpannen klaarzetten, omleggen dakpannen, opzetten extra steigerdeel.

25 juni dak aan de achterkant is geheel vervangen.

24 juni pannen en daklatten van de achterkant en zijkant zijn eraf gehaald. plaatsen plafond platen is voortgezet. elektra werkzaamheden zijn door gegaan.

21 juni de voorzijde van het dak is geheel vervangen. de steigers zijn verzet naar de achter en zij kant. plaatsen nieuwe plafondplaten is gestart. voorbereidingen voor zonnepanelen en wtw zijn gestart.

20 juni de andere helft van het dak aan de entree zijde is ook gerenoveerd, de pannen liggen er weer op. de pannen aan de straatkant zijn eraf gehaald. er is weer gewerkt aan het elektra. er zijn binnendeuren in de grondverf gezet. de jongenskleedkamer is betimmerd. 

19 juni aan de ene zijde vindt renovatie van het dak plaats en aan de andere zijde zijn de dakpannen weer gelegd. binnendeuren schilderen. plafond materiaalberging doorschroeven.

17/18 juni de aannemer is gestart met de dakrenovatie. de pannen zijn van de andere helft van het dak afgehaald en verplaatst naar het deel van het dak dat inmiddels is gerenoveerd. op zolder is aan de elektra gewerkt.

15 juni aan de entreezijde zijn de dakpannen van de helft van het dak eraf gehaald.

14 juni de steiger voor de dakwerkzaamheden is opgebouwd en er zijn bouwhekken om het terrein gezet.

12/13 juni het lattenplafond is door geschroefd aan de balken en latten erboven. Er is een aantal tochtgaten aan de buitenzijde dichtgemetseld. Er zijn nog enkele kozijnen aan de entree zijde in de grondverf gezet. 

11/12 juni schilderwerkzaamheden aan kozijnen voorgevel zijn weer opgepakt, schuren en schoonmaken kozijnen entreezijde is gestart, aanleg nieuwe elektra is gestart, dichten van de laatste scheuren en gaten in de muren is gestart, dichtkitten schroefgaten en naden in voorzetwanden, overbodige geworden schoorsteen is van het dak gehaald, er is een begin gemaakt met het doorschroeven van het plafond tbv het nieuwe plafond. 

7 juni 2019 houtwormbestrijding is uitgevoerd

5/6 juni 2019 weghalen oude elektra en alles in gereedheid brengen voor aanleg nieuwe elektra

3/4 juni 2019 Er is gestart met het vervangen van al het elektrisch in het gebouw. Het isolatiemateriaal voor de ramen is klaar. De frames van de voorzetwanden zijn geplaatst en gevuld met isolatiemateriaal en de beplating is er op geschroefd. Het materiaal dat nog in de gymzaal op de vloer lag is in de berging gezet en deze is afgeschermd met plastic. De toiletruimtes zijn gewit. De kozijnen in de bergruimte zijn geverfd.  De cementresten van de stukadoor zijn van de vloer gehaald. De oude ophangbevestigingen van de touwen en ringen zijn verwijderd uit het plafond. De ramen aan de achterzijde van het gebouw zijn allemaal voorzien van nieuwe stopverf, grondverf en afgelakt. 

30/31 mei 2019 De stukadoor heeft nagenoeg alle oneffenheden in de zaal vlak gestreken.

29 mei 2019 De stukadoor is gestart met het vlak maken van de muren, het isolatiemateriaal voor de ramen is al gedeeltelijk geplaatst.

28 mei 2019 De stukadoor heeft voorbereidingen getroffen en start deze week met zijn werk, de berging heeft zijn tweede laagje saus gehad. Het gat van de geiser is aan de binnenkant dichtgemaakt. De nis waar de deur naar de berging zat is vlak getrokken met de muur. de ventilator is uit de nis gehaald waar de nooddeur in komt en dichtgemaakt zodat dit mee gestuct en geverfd kan worden. 

27 mei 2019  het brandalarmsysteem is gedemonteerd, de materiaalberging is gesaust, steiger is klaargezet voor stukadoor

25 mei 2019 In de zaal is nog hier en daar wat stucwerk afgebikt en de naden zijn gekit

24 mei 2019 de kozijnen van de ramen aan de voorgevel zijn schoongemaakt, geschuurd en geschilderd. 

23 mei 2019 het frame van de voorzetwanden staat klaar om geplaatst te worden. de steiger is verplaatst. de goot aan de voorgevel is afgelakt. De grote ramen achter zijn opnieuw in de stopverf gezet en zitten in de eerste laag grondverf. Er is een gesprek geweest over plafondbekleding. 

22 mei 2019 het afgebikte stucwerk is opgeruimd. er is een start gemaakt met het maken van de voorzetwanden. de ramen zijn aan de binnenkant schoongemaakt. de deuren zijn geplamuurd. Er is een gesprek geweest met een specialist over de sportvloer.

21 mei 2019 alle ramen met enkel glas zijn nu vervangen, ook zitten de uitzetramen erin. De struiken voor zijn gesnoeid en de steiger is opgebouwd. Het materiaal voor de voorzetwanden is gelost. Er is wederom gebikt aan de muren. De deuren en kozijnen binnen zijn geschuurd. De goot aan de voorgevel is geschuurd en in de grondverf gezet. Het houtwerk bij de entree is schoongemaakt en geschuurd. De laatste dingen uit de bergruimte zijn eruit gehaald en onder plastic gezet in de zaal. Het wandrek waar deze spullen in staan is eraf gehaald.

17 mei 2019 opruimen afgebikt stucwerk. Eerste nieuwe ramen zitten erin. 

16 mei 2019losschroeven klimrekken en andere aan de wand bevestigde materialen. ruim maken bergruimte.  Verwijderen loszittende delen stucwerk.

15 mei 2019 Het isolatiemateriaal is afgevoerd naar de gemeente. Oud ijzer is weggebracht. Verwijderen loszittende delen stucwerk (thv hoek schoonmaakhok, hele wand kaal gemaakt). Verwijderen ringstellen, touwen en touwrail.

14 mei 2019 Het isolatiemateriaal op het plafond van de gymzaal is verwijderd.

13 mei 2019 De voorbereidende werkzaamheden voor het schilderwerk en het schilderwerk zelf voor zowel binnen als buiten is met de vrijwilligers ter plekke uitgelegd door de leverancier van de verf. Een instructiehandleiding als naslagwerk is in de maak. 

9 mei 2019 De betonvloer is gestort en gevlinderd. Nu moet de vloer eerst drogen.

8 mei 2019 Nog een leiding onder vloer doorgetrokken om eventueel een stroomkabel door te kunnen trekken, de laatste afwerkingen voor de betonvloer gemaakt, alle piepschuim en andere troep van de ondervloer gehaald.

6/7 mei 2019 De vloerverwarming wordt aangelegd en de punten waar de gymattributen in de vloer verankerd moeten worden zijn gemarkeerd

3 mei 2019 De gymzaal is klaargemaakt voor het monteren van de vloerverwarming en het betonstorten. Het kantoortje is ook uitgevlakt en overal zijn betonmatten aangebracht. 

2 mei 2019 De zandvloer is ingetrild en uitgevlakt en voorzien van isolatiemateriaal. ’s avonds zijn de vloerbalken die we hebben gehouden voor hergebruik spijkervrij gemaakt en op zolder gebracht, de trog is geheel verwijderd, de afstand houders voor de betonnetten zijn naar binnen gebracht en de bouwplaats is opgeruimd. 

1 mei 2019 Fokko heeft de hoogtes uitgezet voor de ondergrond, Veldhuis heeft de stroomkabel voorzien van mantel en op diepte gebracht, de vloer is hier en daar nog wat uitgegraven met een kraantje en dit puin is op de lagere plekken geëgaliseerd. ’s avonds is manmachtig de hele gymzaal gevuld met zand, is het rotte vloertje uit het kantoortje gehaald en is een begin gemaakt met het slopen van de trog in de jongenskleedkamer.

29 april 2019 al het oude beton en de muurtjes die als fundament voor de balken dienden zijn verwijderd, de hele zaal is leeg en klaar voor de opbouw

28 april 2019 houten balken onder de gymzaalvloer zijn eruit gehaald en een groot deel van de fundering onder deze balken en ander puin is in de container gebracht

27 april 2019 houten gymzaalvloer is er uitgehaald

25 april 2019 CV ketel, besturingskast en afvoerbuizen zijn gedemonteerd

24 april 2019 de radiatoren, buizen en alle andere niet meer bruikbare materialen eruit gehaald, en afgevoerd. Paaltjes voor het terrein eruit gehaald en vervangen door stophout, rijplaten    geplaatst op het grasveld.

23 april 2019 alle gymmaterialen die niet door OSO of het Raerderhiem elders zijn opgeslagen naar de opslaglocatie in Sneek gebracht

19 april 2019 alle gymmaterialen in de kleedruimtes gezet, de radiatoren leeg laten lopen, zaal zover mogelijk leeg gehaald, vloerbevestigingsputjes verwijderd

HOME