Na een sportief (corona) dipje straks weer los!

Wat waren we blij dat we de gebruikers van de gymzaal weer konden verwelkomen …… helaas was dit vanwege het corona virus van korte duur. Het binnensportseizoen was ineens vroegtijdig afgelopen. Alle gebruikers hebben inmiddels de factuur voor de gebruikte uren ontvangen waarbij de uren vanaf 15 maart 2020 niet in rekening zijn gebracht.

Intussen staat het nieuwe binnensportseizoen weer voor de deur, en de zaal is per 24 augustus weer geopend voor de gebruikers. Uiteraard dienen de geldende coronamaatregelen in acht te worden genomen. Op de website van NOCNSF https://nocnsf.nl/sportprotocol wordt het protocol verantwoord sporten gepubliceerd en up to date gehouden. Raadpleeg deze informatie even voordat je gaat sporten. In de entreehal van de gymzaal is desinfectiemiddel aanwezig. Aangezien de kleedruimtes niet heel ruim zijn adviseren wij om alvast in sportkleding naar de gymzaal te komen en alleen de schoenen te wisselen. We rekenen erop dat een ieder hier zelf de verantwoordelijkheid in neemt.

Doordat de gymzaal niet in gebruik was, is deze tijd door ons benut om nog wat klussen op te pakken. Zo zijn in de kleedkamers de geplaatste infraroodpanelen vervangen door infraroodstralers. De panelen hadden niet het beoogde effect, namelijk met korte brandtijd voelbare warmte creëren. Dit kunnen de infraroodstralers wel. De bedieningsknop zit naast de lichtknop in de kleedkamers en de verwarmer schakelt na 10 minuten automatisch uit. Op deze wijze kan iedereen zich voor en na het sporten in een behaaglijk verwarmde kleedkamer omkleden en wordt geen energie verspilt doordat de verwarmer niet wordt uitgeschakeld tijdens of na de les. Mocht er nog iemand belangstelling hebben voor de verwijderde ongebruikte infraroodpanelen neem dan even contact met ons op.

Intussen is ook de boulderwand en klimwand helemaal klaar voor gebruik. Er is voor de bevestiging van de touwen en klimgordels op zolder een hoop werk verricht zodat er veilig en goed gezekerd geklommen kan worden. Het is alleen toegestaan om onder deskundige begeleiding te klimmen. We wensen de klimmers alvast veel plezier toe met de vier uitdagende parcoursen!

In de hal is een op maat gemaakte schoenenkast opgehangen aan de wand. Om de inloop zoveel mogelijk te beperken kunnen de schoenen na binnenkomst in de kast worden gezet om daarna door te lopen naar de kleedkamers. Vooral met nat weer hopen we hiermee de boel netjes te kunnen houden en het aantal schoonmaakmomenten niet te hoeven uitbreiden.

Het kozijn en raam in de sportdocentruimte is inmiddels ook vervangen. Het maken ervan heeft even op zich laten wachten maar het ziet er nu weer strak uit. Nog een likje verf erop en klaar is kees!

Met dank aan Jan van Erp is er intussen ook weer sprake van een grasveldje voor en achter het gebouw. Het staat nog wat open maar met een regenbuitje en wat warmte komt dit wel goed!

Intussen is er ook een kleine lucht/water warmtepomp geïnstalleerd. We vonden het energieverbruik toch nog aan de hoge kant dus is ervoor gekozen de bestaande installatie uit te breiden met deze warmtepomp. Deze pomp zal tussen 21.00 en 7.00 uur uit staan en dus geen geluidshinder veroorzaken. Voor de extra bijverwarming tijdens erg koude dagen zal de elektrische CV worden gebruikt. Verder is de temperatuur goed te regelen met behulp van de WTW installatie. Zo blijven we finetunen om de temperatuur in het gebouw voor de diverse gebruikers zo optimaal mogelijk te kunnen instellen maar ook zo energiezuinig mogelijk te zijn. Momenteel wekken we meer op dan er wordt verbruikt, dus creëren we een leuke buffer voor de koudere maanden.

En last but nog least wordt er wederom gewerkt aan de spiegelwand. De geleverde en aangebrachte flinterdunne spiegellaag was te dun, hierdoor werd de spiegelwand bij de minste geringste spanning in het materiaal een enorme lachspiegel. Ook wel grappig natuurlijk maar dit was toch niet de bedoeling! De nieuwe dikkere spiegelplaten waren lange tijd niet leverbaar maar zijn intussen binnen en worden komende week opnieuw geplaatst op de wand. We hopen dat we dan weer kunnen lachen, en dan niet om het effect van de spiegelwand maar om het mooie eindresultaat. Wanneer we tevreden zijn met het resultaat kan de afwerking en beschermlaag worden geplaatst.

Tot zover weer even een update over de activiteiten in de gymzaal. Een kleine tegenslag en wat vertraging vanwege corona maar we hopen dat we binnenkort weer verder kunnen met de planning en organisatie van de feestelijke opening!