Spiegeltje spiegeltje aan de wand…..

Jaaaa! hij hangt er hoor! De ontbrekende spiegel in de dameskleedkamer hangt er sinds dinsdagavond. En wat een heerlijk groot exemplaar, zo kan een heel damesteam gelijktijdig haar en make-up kan bijwerken!

Intussen zijn ook alle bestelde attributen voor bewegingsonderwijs binnen gekomen. De bergruimte staat mooi vol. Zo is er een extra grote mat bijgekomen, een aantal kleine matten, pionnen, hoepels, linten, ballen, ringen, touwen, rekstokken, badmintonspullen en een springplank. Er is veel aandacht besteed aan de inrichting van de berging en het is gelukt om het zo neer te zetten dat alles toegankelijk is, dit was nog een hele klus! Alle attributen die voor de gymvaria gebruikt kunnen worden hangen aan de grote mattenwagen. De gymjuf van OSO en de docenten van de basisschool hebben via de mail informatie ontvangen over het gebruik van de gymvaria.

We zijn er intussen ook achter gekomen dat de prachtige functionele grote mattenwagen ook een keerzijde heeft. Deze is namelijk met de matten erop vrij zwaar en laat afdrukken achter in de vloer van de zaal wanneer deze daar een tijdje met één of twee matten staat geparkeerd. Daarom willen we iedereen vragen de grote matten wagen altijd direct terug te rijden naar de berging, hier is de ondergrond harder. We verwachten dat de putjes wel weer weg zullen trekken maar beter voorkomen dan genezen!

Vorige week donderdagmorgen zou een aantal dames van de gymles al haast rechtsomkeert weer naar huis gaan toen zij in de zaal een zeer uitdagend, apekooi gelijkwaardig, parcours aantroffen…..Dit was niet helemaal wat ze zich bij de gymles hadden voorgesteld. Gelukkig was dit ook helemaal niet de bedoeling van de gymjuf…..in alle vroegte had een leerkracht van het Raerderhiem dit parcours vast opgebouwd voor de gymles later die ochtend. Ze had helemaal niet bij de gymles van 9 tot 10 stil gestaan, intussen zijn de welgemeende excuses bij ons binnengekomen en is deze schoolgymles uit praktische overwegingen verplaatst naar de maandagochtend.

Momenteel zijn we actief bezig om het energieverbruik nog wat naar beneden te krijgen. We vinden dit zelf nog aan de hoge kant en om de lage verhuurprijs aan te kunnen houden zijn we hierin aan het optimaliseren. Zo laten we de WTW gedoseerd draaien, is de temperatuur van de zaal op 16 graden gezet (in de meeste sportcomplexen is dit 14 graden), worden alle buizen waar warme lucht door gaat op zolder van een isolatielaag voorzien en wordt de nooddeur in de zaal onder de loep genomen, deze heeft de afgelopen periode al regelmatig eens een aantal uren open gestaan doordat de klink licht ingedrukt is geweest door iemand of door aanraking van een bal. Gelukkig hebben we een goede buurman die ons hierop attent maakte en de deur weer dicht doet voor ons, Michel bedankt.

Omdat we nog wat aan het experimenteren zijn kan het soms wat killer aanvoelen in de zaal. Zo kregen we van de yoga docente bericht dat de vloer vrij koud aanvoelde vorige week, de zaaltemperatuur was toen net aangepast naar 16 graden (gevraagde temperatuur) en in de zaal was het op dat moment 18 graden (huidige temperatuur) op zo’n moment geeft de vloer geen warmte omdat de zaal al op temperatuur is. Van de andere sporters krijgen we door dat het warm genoeg is in de zaal. We gaan proberen de temperatuur af te stemmen op de intensiteit van de sporten. Wanneer de temperatuurschommelingen niet te extreem zijn is dit met zo weinig mogelijk extra energieverbruik vast te realiseren.

Deze week is het digitale scorebord opgehangen. Op de foto lijkt het net alsof hij al operationeel is maar schijn bedriegt…..er moet nog even een wandcontactdoos worden aangelegd want zo’n verlengkabel midden door de zaal is toch niet echt handig. Waarschijnlijk kan er in week 6 mee gewerkt worden. Er zijn twee afstandsbedieningen bij om de spelgegevens mee in te voeren en de scores bij te houden.

Tot zover weer even een update over de werkzaamheden een veranderingen in de zaal.