Wat een feest!

Omstreeks half acht druppelden de eerste bezoekers afgelopen zaterdagavond binnen in de gymzaal. De verwonderde, trotse en tevreden blikken van de vrijwilligers, die ditmaal op sokken of overschoentjes in de zaal liepen in plaats van werkschoenen, zeiden genoeg!

Wat een mooi eindresultaat! Op de posters die op verschillende plaatsen in de zaal hingen was het verschil tussen de oude situatie en de nieuwe mooi zichtbaar, ook hingen er diverse actiefoto’s van de vrijwilligers. Wie de foto’s gemist heeft kan ze hier terugzien.

Intussen hadden de eerste vrijwilligers ook al een plekje gevonden in het gezellig ingerichte dorpshuis, waar zij door de vrolijke bardames Annette en Jolien een drankje kregen aangeboden. Deze bardames hadden zich tijdens de voorbereidingen van dit feest spontaan als vrijwilligers opgegeven. Top dames! Bedankt voor jullie inzet.

Omstreeks half negen was het al gezellig druk in het dorpshuis, terwijl de vrijwilligers onder het genot van een drankje de foto en video presentatie van de werkzaamheden bekeken, werd in de keuken schalen met lekkere hapjes klaargemaakt. Want bij een borrel hoort natuurlijk een hapje, dus tijd om te gaan trakteren! Voor deze taak hadden we de jonge dames Alissa, Hedwig, Nynke, Marije, Eliza en Alida bereid gevonden. De hele avond hebben zij de vrijwilligers met grote regelmaat verwend met allerlei heerlijke hapjes.

De koude hapjes: kaas, worst, tomaat, komkommer waren gesponsord door de Jumbo Grou, Bedankt Jumbo!

De heerlijke paling op toast werd verzorgd door ons plaatselijke palingroker Harm Huisman. Door de verwachte weersomstandigheden die avond hebben we ’s middags besloten het roken van de paling ter plekke tijdens het feest af te blazen. Harm heeft de paling waar we ’s avonds van konden genieten s ’middags thuis gerookt. Samen met zijn vrouw Anita heeft hij de toastjes tijdens het feest in de keuken van het dorpshuis voorbereid. Wie iets meer wil weten over de dorpsgenoten die deze heerlijke traktatie hebben verzorgd kan een kijkje nemen op www.huismandoetmeer.nl   

Tussen de kaas, worst en palinghapjes kwamen de dames ook nog regelmatig langs met diverse gefrituurde snackjes welke met veel zorg bereid werden door Redmer, Tja zelfs op een vrijwilligersavond kun je niet zonder vrijwilligers, dank aan iedereen die heeft bijgedragen om deze avond te laten slagen.

Om een uur of negen brak het speech moment aan, Ton en Atte hebben namens het bestuur hun dank en trots uitgesproken over de geweldige inzet van alle vrijwilligers. De inschatting van de hoeveelheid vrijwilligersinbreng die we aan de start van het project hadden gemaakt is ver overschreden! Daar kon zeker op geproost worden! En dat is deze avond ook ruimschoots gedaan, we zijn dan ook erg dankbaar dat stichting Dorpshuis de Trijesprong een deel van ieder genuttigd drankje sponsort! Dank aan het Dorpshuis voor de gastvrijheid!

Als dank kon iedere aanwezige na afloop van de feestavond een aardigheidje in vorm van een paar werkhandschoenen mee naar huis nemen. Zo is iedereen alvast klaar voor een eventuele volgende klus. 

Het was een super gezellige avond die iets later eindigde dan de planning was, dus hadden we als bestuur afgesproken om de volgende dag rond 13.00 uur het Dorpshuis op te ruimen en schoon te maken. Bij binnenkomst werden we zeer aangenaam verrast, alles was opgeruimd en schoon! Na wat speurwerk kwamen we er achter dat Otto, Roel en Durk dit ’s ochtends hadden gedaan voor ons. Geweldig bedankt heren!

Zie voor foto’s van deze avond in de fotogalerij onder Vrijwilligersfeest!