Wauw!!!

Wauw! Dat woord beschrijft precies wat wij vorig weekend dachten toen wij voor het eerst de gymzaal met de vloeren erin zagen! Het was al mooi maar dit maakt het echt wel even af hoor!

Wat een fraai geheel en wat een mooi gekleurd lijnenspel! De zwarte lijnen zijn voor zaalvoetbal, de groene voor badminton, de gele voor volleybal en de rode voor het muurkaatsen cq. wallball.

De medewerkers van Interline Sportvloeren hebben in de week van 1 t/m 4 oktober de vloeren gelegd. Zij hadden dinsdagmorgen rekening gehouden met files vanwege de vele trekkers die  naar Den Haag gingen, maar dit viel reuze mee. Dus in plaats van half 9 stonden zij al om half 8 ’s morgens voor de dichte deur van de gymzaal. Dit was gelukkig met één telefoontje opgelost dus konden ze al gauw naar binnen en aan de slag. De vloeren zijn eerst helemaal geëgaliseerd, het was een indoor ijsbaan gelijk! In de kleedkamers zijn alle oneffenheden bijgewerkt en waarna deze ook geëgaliseerd zijn. Daarna konden de uiteindelijke vloeren worden gelegd, de plinten rondom op de muur worden gezet en tot slot de lijnen worden aangebracht. Ze hebben zelfs de lijnen op de wand voor ons aangebracht, dit viel niet onder de order! We wilden ze daar dan ook voor belonen door ze op vrijdag even wat lekkers aan te bieden bij de lunch maar toen was de gymzaal al verlaten….Het werk was klaar!

Op zaterdag 5 oktober hebben een aantal vrijwilligers de attributen en toestellen welke in opslag stonden in Sneek en Raerd, schoongemaakt. Het schone spul is maandagavond door een groep sterke vrijwilligers naar de gymzaal gebracht en in de zaal en berging gezet. Een aantal toestellen moest weer aan de muur bevestigd worden, dus dit is in de avonden erna gedaan. Ook waren er nog een paar kleine montage dingetjes die gedaan zijn afgelopen week.

Tja en nu staan we aan de vooravond van het in gebruik nemen van de zaal door de reguliere gebruikers! Eindelijk is het dan zover. De zaal is er klaar voor! In de kleedkamers is het nog even een beetje beholpen omdat er nog geen kapstokjes zijn en we voorlopig even de oude bankjes hebben neergezet, maar hier wordt aan gewerkt. Ook is er nog geen grote inloopmat, deze is in bestelling, op dit moment ligt er een klein matje die het meeste vuil en water voorlopig even moet ondervangen. Afgelopen week is er door een groepje dames samen met ons vaste schoonmaakster nog een grote eindschoonmaak gehouden zodat de zaal en kleedkamers spik en span zijn voor de gebruikers komende week. Afgelopen week zijn de oude wcbrillen nog vervangen en zijn bij de wastafels handdoek en zeep dispensers en prullenbakjes opgehangen.

Het eerstvolgende op het programma is het terrein. De bestrating was al niet zo fraai meer maar is er door de werkzaamheden niet beter op geworden. Dus om te voorkomen dat de sporters op de weg naar de deur geblesseerd raken, gaan we volgende week starten met het opknappen van het terrein en de stoep voor de ingang.

Dan kunnen we nog melden dat het Plaatselijk Belang een positieve reactie op de ingediende aanvraag van het ondernemersfonds Sudwest Fryslân heeft ontvangen. Binnenkort zullen de restgelden uit het fonds worden overgemaakt. Maar dat is nog niet alles,  tijdens de Merke vergadering van 11 oktober jl. hebben we een dikke envelop met inhoud, te weten de inhoud van de melkbus van het merke ontbijt, in ontvangst mogen nemen. En tot slot heeft de oudervereniging van ’t Raerderhiem een mooie donatie gedaan voor de aankoop van inventaris in de gymzaal. Allemaal ontzettend dank voor deze goede gaven!

Komende week zal de uitnodiging voor het vrijwilligersfeest huis aan huis worden verspreid. Deze uitnodiging is bedoeld voor iedereen die zich heeft ingezet tijdens de verbouwing het afgelopen half jaar van megaveel tot een piepklein beetje!  Hoe groot of klein je inbreng ook is geweest, zonder jouw inzet hadden we dit nooit voor elkaar gekregen! En daarvoor willen we iedereen op gepaste wijze bedanken, dus wees welkom zaterdagavond 26 oktober!

We wensen de sporters die de komende week gaan starten heel veel sportplezier toe!

Nog even een dit: in verband met hygiëne en slijtage niet met buitenschoenen op de sportvloer lopen en even goed de voeten vegen bij binnenkomst van het gebouw. Wanneer we het samen netjes houden hebben we er allemaal plezier van. Iedere dinsdag wordt er schoongemaakt. Wanneer er dingen zijn waar wij van op de hoogte moeten worden gesteld zoals storingen, vuil of andere zaken dan kan contact opgenomen worden via de mail sportenbewegenraerd@gmail.com . Voor de invulling van de zaal verwijzen we naar de activiteitenagenda op de website www.sportenbewegenraerd.nl.