We zijn klaar voor de vloer!

Er kwam nog heel wat op ons pad zo de laatste weekjes maar het is gelukt om alle werkzaamheden die nodig waren voor de vloer er in kan, af te ronden!

Nagenoeg alle materialen, gereedschappen, afval, steigers, oude vinyl vloer uit de berging en allerlei andere spullen die op de vloer stonden zijn uit de zaal gehaald om ruimte te maken voor het schoonmaken en het leggen van de nieuwe vloeren. De medewerkers van interline sportsystemen starten dinsdag 1 oktober en verwachten op 4 oktober hun werkzaamheden af te ronden. Zij gaan de vloeren in het hele gebouw leggen en brengen de plinten en belijning op de vloer aan. Omdat zij de vloeren gaan egaliseren raden wij aan om niet spontaan naar binnen te gaan om even een blik te werpen, de vloer kan nat zijn!

In de afgelopen week zijn overal in het gebouw nieuwe vensterbanken geplaatst, er waren namelijk enkele tegeltjes van de bestaande vensterbanken stuk waardoor scherpe hoekjes ontstonden. Overal zitten nu dezelfde vensterbanken in, een mooi geheel. De nieuw betegelde invaliden toilet en doucheruimte is gekit. Ook is de entree, nu er geen groot materiaal meer door hoeft, gekit en gesaust. Dus ook de laatste restjes geel zijn verdwenen. De entreedeur is van buiten en binnen afgeschilderd, het ziet er weer prachtig uit. Boven de deur is verlichting aangebracht welke middels een bewegingssensor aan gaat.

In de zaal zijn nog wat kleine stuc klusjes gedaan zodat er geen gaatjes meer zichtbaar zijn waar leidingen zaten of onder langs de wanden waar straks een afwerkplint voor langs komt. Ook in de buitenmuur zaten nog een aantal plekjes die bij gewerkt zijn met een stuc laagje. Op zolder zijn de laatste kieren en naden met isolatiemateriaal en pur dicht gemaakt zodat de WTW straks optimaal werkt. Alle roosters zijn inmiddels netjes afgewerkt en zijn één met het plafond.

In de machineruimte c.q. sportdocent kleedruimte hing de gasmeter op een stuk gasleiding al een tijdje werkloos tegen de muur. Deze hangjongere is inmiddels door de firma Baas in opdracht van Liander verwijderd. Dus ook hier is nu vrij baan ontstaan voor het leggen van de nieuwe vloer. In deze ruimte moet het kozijn nog worden vervangen en de binnenkant van het kastje moet nog even opgeknapt worden, dan is ook deze ruimte weer op en top!

Afgelopen woensdagmiddag is de gymzaal door een groepje vrijwilligers van top tot teen schoongemaakt. Er werd gestofzuigerd, gelapt, gepoetst, geboend en opgeruimd tot alles keurig netjes was en citroentjes fris rook! Alle wanden zijn deze middag ook afgenomen zodat deze stofvrij waren voor het aanbrengen van de zogenaamde hufterproof laag. Deze harde beschermlaag is ’s avonds door een groep vrijwilligers op alle grijze lambriseringranden door het hele gebouw aangebracht. Deze laag zorgt ervoor dat de wanden minder gauw beschadigen en eenvoudig schoon te maken zijn.

 

Intussen is alle troep op het terrein opgeruimd en er zijn twee karren vol naar het stort gebracht. Dus het plannen maken voor de inrichting van het terrein is al in volle gang. Dit is een traject dat we in overleg met de gemeente gaan oppakken. Officieel (conform het recht van opstal contract) valt de bestrating direct rondom het gebouw onder de verantwoordelijkheid van de stichting en is het groen van de gemeente en kan zij dit ook onderhouden.

 

Naast de werkzaamheden in de gymzaal zijn we afgelopen weken ook actief bezig geweest om het geld voor de inrichting bij elkaar te krijgen. Zo heeft iedereen laatst een uitnodiging in de bus gehad voor de buitengewone ledenvergadering van het Plaatselijk Belang Raerd waarin gestemd kon worden over de besteding van de restgelden van het ondernemer fonds Sudwest Fryslân. We zijn erg blij dat we kunnen vermelden dat alle ingediende projecten en de bijbehorende begroting zijn goedgekeurd door de leden. Inmiddels heeft de PB werkgroep Ondernemersvereniging de aanvraag ingediend bij het ondernemersfonds en verwachten hier kort na 4 oktober een reactie op.

Tevens willen we als stichting wederom een beroep doen op het Mienskipfunds van de Provincie Fryslân. Het projectplan is nagenoeg klaar en moet voor 11 oktober ingediend zijn. Ons aanvraag is inmiddels wel ingediend en middels een pitch, waarin het adviesteam een goede indruk kreeg van alle gedane werkzaamheden door de diavoorstelling die werd vertoond tijdens de presentatie, hebben we aangegeven waarom het zo belangrijk is dat we op korte termijn de inrichting van de gymzaal ook op orde willen/moeten hebben. Het adviesteam reageerde positief op de plannen. Dit betekent nog niet dat het al in kannen en kruiken is, de werkelijke beslissing hang af van het aantal punten dat we scoren op het projectplan, de hoeveelheid en kwaliteit van de andere inschrijvingen en het beschikbare potje. Maar een positieve eerste indruk is in elk geval gemaakt.

Intussen staan de meeste sportactiviteiten weer in de agenda, deze is te vinden op de website onder Activiteitenagenda. Vanaf 14 oktober zullen de gebruikers de vernieuwde zaal gaan betreden, we wensen iedereen alvast heel veel sportplezier toe.