De eindsprint is ingezet

Met de deadline van week 40 als het zwaard van Damocles boven het hoofd wordt er door het bouwteam samen met de vrijwilligers nog keihard geklust. Zo zijn intussen de kleedkamers geschilderd en zitten de combi infrarood en verlichtingspanelen hier aan het plafond. In de heren kleedkamer evenals in de sportdocentkleedkamer is een wasbak en spiegel geplaatst. In het invaliden toilet c.q. doucheruimte is een nieuw plafond geplaatst en is het kitwerk gedaan en de douche gemonteerd. Er is een koof gemaakt voor de wtw en vloerverwarmingsverdelers zodat deze uit zicht en beschermd zijn en in deze ruimte zal nu nog het kozijn worden vervangen.

Ook het schoonmaakhok heeft een nieuw plafond en een likje verf gekregen. Intussen hangen hier de planken alweer aan de wand. De laatste dorpels in het gebouw zijn weggehaald om een goede trek te krijgen in alle ruimtes zodat overal verwarming en luchtverversing plaatsvindt. Het hele gebouw zal gelijkvloers worden. Op de vloer en de wanden zal belijning worden aangebracht voor diverse sporten. Intussen is het belijningsplan hiervoor gemaakt. Op de wanden zullen zaalvoetbal doelen en de wall ball belijning worden aangebracht.

Buiten gaan de schilderwerkzaamheden ook flink door. De kozijnen en uitzetramen van de kleedkamers zijn klaar evenals de vensterbanken aan de voorzijde van het gebouw. De toegangsdeuren en het kozijn erom heen worden momenteel ook in de verf gezet. De nooddeur is geplaatst en ook al in de verf gezet. In het hele gebouw is de nooduitgangverlichting aangelegd.

Alle overbodige materalen zijn van zolder gehaald, en dat was nogal wat….Zo is er ruimte om t.b.v. de WTW nog de laatste naden en kieren dicht te maken met isolatie. De roosters  in het plafond van de WTW zijn intussen ook netjes afgewerkt. Nu de werkzaamheden op grote hoogte zijn afgewerkt zijn de steigers afgebroken en afgevoerd. Het meeste spul is inmiddels uit de zaal gehaald omdat deze vrij moet zijn voor de grote schoonmaak op 25 september  (vanaf 13.00 uur) die voorafgaand aan het plaatsen van de vloer zal plaatsvinden.

Op dit moment zijn we bezig met het vinden van subsidies om de inrichting van de gymzaal, kleedkamers en het buiten terrein mee te kunnen financieren. Aanstaande donderdagavond vindt een buitengewone ledenvergadering van het Plaatselijk Belang plaats waarin de leden gevraagd wordt of zij ermee akkoord gaan dat de restgelden van het Ondernemersfonds Sudwest Fryslân worden ingezet voor projecten in en rondom de gymzaal. Deze restgelden van de jaren 2016 2017 en 2018 worden, indien niet geclaimd door het dorp middels het voorgeschreven traject, toebedeeld aan projecten in de gemeente die aanvragen hebben ingediend. Wij hebben in samenwerking met het Plaatselijk Belang Raerd dit traject doorlopen met als laatste onderdeel de bijeenkomst van aanstaande donderdagavond. We hopen uiteraard op een positieve stemming zodat we weer een vinkje kunnen zetten achter een aantal zaken op ons wensenlijstje.  De gelden van 2019 blijven nog wel even beschikbaar voor het dorp en binnenkort zal in de dorpskrant worden uitgelegd hoe iedereen zijn/haar project kan indienen en in aanmerking kan komen voor een financiële bijdrage.

Op deze zelfde donderdagavond zullen wij ook ons tweede aanvraag bij het Iepen Mienskipfunds van Provincie Fryslân in een pitch promoten. We hebben voor de inrichting van de zaal en de kleedkamers een aanvraag ingediend voor subsidie. Na het bericht dat de basisschool kinderen weer met alle groepen bij ons komen voor de beweeglessen is ons behoefte om het inventaris up to date te brengen in een stroomversnelling gekomen. Waar we eerst middels een meerjarenplan deels met behulp van acties en deels uit de exploitatie het huidige inventaris wilden uitbreiden en waar nodig vervangen, is het nu min of meer noodzakelijk om de zaken zo snel mogelijk op orde te hebben zodat we de schoolkinderen hopelijk in januari kunnen verwelkomen. Naast het basisinventaris wat nodig is voor de bewegingslessen van school en gymlessen van de OSO willen we tevens de benodigde materialen en attributen voor de overige gebruikers gaan aanschaffen. We houden jullie op de hoogte of dit gaat lukken.