Komkommertijd ……

Tja het is bouwvak, de ZZP’ers en meeste vrijwilligers hebben de gereedschapskist even op de werkbank gezet dus het is momenteel rustig in en rondom de gymzaal. De afgelopen anderhalve week zijn er nog wel een aantal klussen gedaan. Veldhuis is nog aan de slag geweest met de wtw installatie, in de toiletten zijn nu ook de afzuigbuizen klaar. Straks komen de drempels er nog uit en dan kan de lucht volop gaan circuleren.

In de toiletten zijn de lichtknopjes verdwenen, bij het openen van de deur floept de ledverlichting automatisch aan! Alle binnendeuren zitten in de verf en ook de lambrisering in de zaal is al grotendeels klaar. Intussen is de sportvloer besteld en deze zal eind september worden gelegd. Ook de vloeren in de andere ruimtes van het gebouw zullen dan worden meegenomen, alles wordt gelijkvloers. Tot die tijd hebben we nog de nodige schilder en afwerkingsklussen te doen.

In de kleedkamer aan de rechterkant is, in de oude douche ruimte, de deur vervangen voor een schuifdeur met een brede doorgang zodat deze rolstoeltoegankelijk is. Het inbouwmechanisme van het toilet is al klaar. Zodra de ruimte betegeld is zal een invaliden toilet met beugels geplaatst worden, ook wordt de huidige douche vervangen door een in hoogte verstelbaar model. De afvoer voor deze ruimte is inmiddels klaar. In de zaal is de nooduitgang al bijna af, het wachten is nog even op de definitieve deur.

Overal wordt aan gedacht, duurzaamheid, veiligheid, toegankelijk! Wat zullen we hier straks veel plezier van hebben als gemeenschap. Wanneer de opening van het gebouw exact zal zijn is nog niet bekend. We hebben op dit moment niet genoeg geld over om het inventaris (sport&spel materialen, toestellen ed.), dat we graag willen aanschaffen voor de diverse gebruikersgroepen, te kopen. Natuurlijk gaan we ons best doen om het geld hiervoor bij elkaar te krijgen zodat we voor het eind van het jaar een beweegruimte kunnen bieden met een mooie variëteit aan materialen waarmee uitdagend en afwisselend les kan worden gegeven. Wanneer alles volgens planning blijft verlopen, zullen de gebruikers begin oktober dus wel weer gebruik kunnen maken van de zaal maar zullen er nog geen nieuwe attributen en materialen aanwezig zijn. Daarom zal het officiële openingsmoment van de sport & beweegruimte Raerd naar alle verwachting opschuiven richting december 2019.

Voor de in gebruik name en de officiële opening van de zaal gunnen we de vrijwilligers die dit alles mede tot stand hebben gebracht een feestelijke  ‘sneak preview’. De uitnodiging hiervoor zal in september worden verspreidt.