Zichtbare en onzichtbare klussen….

Vorige week vrijdag zijn de dak werkzaamheden aan de buitenkant van de gymzaal afgerond! Er is de afgelopen weken echt keihard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen, gelukkig waren de weergoden ons goed gezind! Die vrijdag zijn door fa. Veldhuis ook de eerste zonnepanelen geplaatst. Intussen liggen ze er allemaal op en branden de lampen, speelt de radio en ratelen de boormachines op de eigen opgewekte energie!

De dakgoten aan de lange zijden zijn eraf gehaald, deze worden volgende week vervangen door nieuwe aluminium goten. De dakgoot achter is opnieuw bekleed. Rondom is het houtwerk, waar de nieuwe dakgoot voor komt, vervangen. Bootsma is intussen op zolder bezig om het dakconstructie te verstevigen om zo het extra gewicht van de zonnepanelen op te vangen. De balken en andere materialen zoals buizen voor de WTW installatie en het isolatiemateriaal, zijn door vrijwilligers naar boven gebracht in de avonduren.

Afgelopen week zijn vrijwilligers bijna iedere avond bezig geweest met het isoleren van het plafond boven de gymzaal, een inspannende bezigheid omdat er via de balken en aangelegde plankenpaden moet worden gewerkt, daarnaast kan het op zolder haast tippen aan een hindernisbaan bij balorig omdat er intussen steeds meer materiaal te vinden is, WTW buizen, PV kabels, isolatie, balken…. Al is het werk voor de buitenwereld iets minder zichtbaar, er gebeurd nog steeds heel veel.

Nu de werkzaamheden op hoogte, op wat herstelmetselwerk na, afgerond zijn, hebben vrijwilligers de steigers en omheining rondom de werkplaats grotendeels afgebroken en dit is inmiddels door de mannen van Bootsma mee teruggenomen naar Tzum. Ook is alle rommel en het oud ijzer in en rondom het gebouw door vrijwilligers opgeruimd en naar de gemeente gebracht. Zo is er overal in en rond het gebouw weer volop ruimte voor de schilders en het plaatsen van de dakgoten. Er staan nog twee restpartijtjes met Friese golf en vlakke dakpannen, deze staan intussen op marktplaats evenals de 40 wool wood plafondpanelen met bijbehorende schroeven. De opbrengst hiervan en van het oud ijzer wordt zoals gebruikelijk besteed aan de verzorging van de vrijwilligers.

In de zaal zijn de voorzetwanden voor de tweede keer gewit, en op afstand lijkt het wel aardig maar van dichtbij is het groen van het voorzetwandmateriaal nog steeds zichtbaar. Er zal dus nog één of twee keer een laagje overheen moeten. Intussen worden de kozijnen in de zaal en kleedkamers afgelakt door vrijwilligers. Volgende week zal worden bekeken of de muren in de zaal al droog genoeg zijn om deze wit te spuiten. Na het spuiten kunnen de schilders ook hier verder met de lambrisering.

En last but not least, de opbrengst van de zakjesactie!
Alhoewel er nog steeds geld binnendruppelt willen we jullie niet langer in spanning houden en het bedrag dat we tot nu toe binnen hebben gekregen bekendmaken:
Er is maar liefst €3793,80  geschonken aan de gymzaal!
Een geweldig bedrag, iedereen die heeft bijgedragen ontzettend bedankt hiervoor!