We zetten vol gas door!

De zomervakantie komt in zicht dus we doen ons uiterste best om de grote klussen voor die tijd afgerond te hebben, nu zijn er namelijk nog veel vrijwilligers beschikbaar. Het gehele dak aan de Skoallesteeg kant is vervangen en intussen zijn de pannen hier weer op gelegd. Daarna is gestart met de renovatie van de zijkant, hier hoeft gelukkig niet al het dakhout vervangen te worden. Begin deze week was de helft klaar en hier zijn de pannen en de beugels voor de zonnepanelen alvast weer opgelegd. Vandaag maakt Bootsma de rest van de zijkant klaar zodat vanavond de dakpannen er weer op kunnen en de beugels met rails voor de zonnepanelen kunnen worden bevestigd.

Gisteravond zijn alle pannen rondom het gebouw verzameld in een aanhanger zodat ze vanavond zo bij de steiger kunnen worden gezet. Bootsma heeft ook een kar vol rode dakpannen meegenomen. Tijdens de werkzaamheden zijn een aantal kapotte pannen aangetroffen, er zijn een aantal gesneuveld en er zijn een aantal gebruikt op de plaats waar voorheen de schoorsteen zat, dus we hebben wat te weinig pannen om het dak weer dicht te krijgen. Aangezien de pan die er nu op ligt best duur is in aanschaf hebben we besloten een andere (goedkopere) pan onder de zonnepanelen te leggen, die zie je toch niet. De oranje dakpannen van dezelfde maat had Bootsma nog liggen, dus daarom oranje i.p.v. zwart. Dus straks niet schrikken!

De rommel die ontstaat tijdens de werkzaamheden wordt door vrijwilligers overdag of in de avonduren weer netjes opgeruimd, we krijgen de containers wel vol! O ja, we doen keurig aan afval scheiden hoor! Momenteel staan er steigers, een container, bigbags en werkmaterialen bij Michel en Francien Venema op het erf. Ook staan er iedere avond vrijwilligers bij hen op het terras en op de oprit tijdens de vrijwilligerswerkzaamheden. Maar ondanks alle hinder die wij veroorzaken blijven ze zeer flexibel en behulpzaam, ontzettend bedankt voor jullie geweldige medewerking!

In de zaal zijn de dilatatievoegen in de betonvloer aangebracht. Is het plafond van de zaal en de materialen berging intussen helemaal klaar. Er is zuinig gewerkt met het plaatmateriaal want we hebben nog 40 stuks over. Deze staan inmiddels op markplaats. Belangstelling? Neem dan even contact op met ons.

De groene voorzetwanden zijn maandagavond helemaal schoongemaakt en gisteren in een basis laag wit gezet, het is ineens een stuk lichter in de zaal en hij lijkt wel groter! Dit zal ook mede komen doordat de bestaande verlichting dinsdagavond is vervangen door ledverlichting. Er is zoveel en mooi helder licht dat straks iedere zweetdruppel op het voorhoofd van de zaalsporters zichtbaar is! Ook de andere lampen in het gebouw zijn of worden vervangen door led lampen.

Intussen is de apparatuur voor de elektrische verwarming al grotendeels aangebracht, de voorbereidingen voor de WTW en PV installatie gaan gewoon door en ook het vervangen van de elektra in de zaal schiet al lekker op. Ondanks dat het dak vervangen is, is er nog wel wat trek op zolder, dit is wat betreft het hout op zolder natuurlijk erg gunstig maar voor de aan te leggen WTW weer niet. Dus wordt nu nagedacht over hoe we de buizen en het plafond boven de zaal dusdanig kunnen isoleren dat er nauwelijks tot geen warmte en energieverliezen gaan ontstaan straks. Wanneer je kiest voor zo’n installatie wil je deze ook optimaal benutten.

Intussen hebben we ook een positieve reactie ontvangen van ’t Raerderhiem over een eventuele terugkeer van de schoolgymnastiek van alle basisschoolgroepen naar de gymzaal van Raerd! Hiervoor zal allereerst de zaal goedgekeurd moeten worden zodra deze klaar is en daarnaast zal het voor de bewegingslessen benodigde materiaal aanwezig moeten zijn natuurlijk. Dus zijn we momenteel druk met het verzamelen van offertes voor de inrichting en het zoeken naar mogelijkheden om dit te financieren. De opbrengst van de zakjes actie zal hier ook voor een deel aan worden besteed. Omdat er nog dagelijks envelopjes bij de bestuursleden worden gebracht en er ook nog steeds stortingen worden gedaan, houden we de opbrengst nog even geheim…..Wel kunnen we al verklappen dat we blij verrast zijn door alle gulle gaven! Ontzettend fijn om te zien dat dit project zo door de gemeenschap gedragen wordt!

We hebben het gevoel dat de zaal straks nog meer gebruikt gaat worden dan voorheen, niet alleen door de mogelijke terugkeer van de basisschool. Tijdens het vrijwilligerswerk is ook al een groepje welke het plan hebben opgevat om in de winterperiode aan zaalvoetbal te gaan doen! Ontzettend leuk! En natuurlijk gaan we hier ook alvast rekening mee houden bij de inrichting van de zaal.

Kortom,  de vooruitzichten zijn goed en de werkzaamheden gaan vol gas door! Alle lof aan de vrijwilligers die er iedere dag weer voor zorgen dat we steeds een stapje dichter bij het eindresultaat komen.