Hittegolf?

Donderdagavond 20 juni zijn de dakpannen aan de staatkant er afgehaald, dit zou op maandag maar ach, het kon nog net zo goed even worden meegepakt die avond. Fanatieke vrijwilligers! Helaas ontdekten ze dat in de dakplaten onder deze pannen erg veel houtwormenwerk zat, deze moeten dus helemaal worden vernieuwd. Dit heeft Bootsma vrijdagmorgen gedaan. Vrijdagmiddag hebben vrijwilligers de steigers omgebouwd naar de achterkant en de andere zijkant van de gymzaal. Vrijdag is zzp’er Hartem gestart met het plafond aan de binnenzijde van de zaal, en na wat puzzel en rekenwerk zit intussen zit de eerste helft er al in. Momenteel staat het even stil omdat voor de bevestiging van de platen meer schroeven nodig zijn dan voorzien, dus even bijbestellen! Maar tijdens het bijbestellen kregen we van de leverancier het bericht dat zij volgens een tropenrooster werken…..zij wel……en levering pas donderdagmorgen 27 juni zal zijn! Geduld is een schone zaak, gelukkig gaan de andere werkzaamheden gewoon door, zo ook de schilderwerkzaamheden. Er zijn al een aantal binnendeuren die inmiddels hun rode en groene of gele kleur hebben ingewisseld voor een muisgrijze tint. Buiten is het karakteristieke ronde raam door Hartem met epoxy behandeld en ook deze zit alweer strak in de lak. In de jongenskleedkamer waar de trog zat is de wand door Errit netjes betimmerd, deze zal ook binnenkort door vrijwilligers worden behandeld en gesaust.

Op maandag 24 juni vielen de mussen (figuurlijk) door de hitte van het dak maar dat weerhield de vrijwilligers er niet van om ’s avonds alle dakpannen van de zijgevel te halen! Maar liefst 17 vrijwilligers waren gekomen om deze klus te klaren. Een enkele dappere vrijwilliger dacht met het elektra op zolder aan de slag te gaan maar dit was niet uit te houden, veel te warm! Tijdens de koffiepauze zijn de vrijwilligers getrakteerd op koek en suikerbrood! De kaatsclub had twee prijzen over en hebben deze lekkernijen geschonken aan de vrijwilligers in de gymzaal, dankjewel voor deze heerlijke verrassing! Na de dakpannen zijn ook nog alle oude panlatten eraf gehaald en in de container gegooid. Er is ondanks de warmte weer heel wat werk verzet!

Tja, dinsdagavond zouden de pannen weer op het voorste dak gelegd kunnen worden maar we hebben besloten om ook het tropenrooster erin te gooien! Dinsdagavond Siësta!

De mannen van Bootsma doen hun best om het enthousiaste tempo van de Raerder vrijwilligers bij te houden. Maar lopen tegen extra werk aan nu na de voorkant ook de achterkant van het dak geheel vernieuwd moet worden. Ook hier het dakhout door houtworm en vocht te erg is aangetast om te laten zitten. Gelukkig is hout op de zijkant nog wel gaaf. Het gaat deze week waarschijnlijk niet meer lukken om ook de zijgevel weer in de pannen te krijgen omdat de mannen van Bootsma een dag naar een andere klus moeten en er nog het nodige moet gebeuren voordat de pannen erop kunnen. Dus hopen we maar dat het volgende week weer zulk prachtig weer is. Wat ons betreft kunnen de pannen er wel op want de zonnepanelen zijn intussen ook binnen gekomen, en het zonnetje schijnt volop dus…..

Veldhuis is inmiddels gestart met het installatiewerk voor de WTW en de zonnepanelen in samenwerking met een aantal technische vrijwilligers. Overal worden kabels getrokken, stopcontacten aangesloten en ook is de PV invertor al geplaatst! Woensdagavond is weer veel werk verzet op installatie gebied, de temperatuur op zolder was gelukkig weer wat aangenamer omdat er vandaag lekker gelucht was tijdens het vervangen van het dakhout. Het isolatiemateriaal voor op de zolder werd dinsdag gebracht, heel toepasselijk zo op één van de warmste dagen van het jaar, maar goed ons kikkerlandje kennende wordt het ook weer eens kouder en dan houden we de zaal lekker warm!

In de gymzaal worden de laatste betonresten uit de putjes voor de gymtoestellen gehaald. De bevestigingsputten met hun deksels moeten straks op gelijke hoogte van de sportvloer komen te liggen, ze worden ook mee bekleed.

Intussen zijn de meeste envelopjes weer opgehaald door de enthousiaste dames van de damesgymgroep, zodra het eindbedrag bekend is laten we dit weten natuurlijk! Na de ruim 5 miljoen die Maarten heeft opgehaald met zijn zwem Elfstedentocht zijn ons verwachtingen natuurlijk hoog gespannen 😉

Dat de betrokkenheid in het dorp groot is merken we iedere dag aan het groot aantal aanwezige enthousiaste vrijwilligers, maar dat ons vrijwilligers (let wel, stoere mannen op het dak) vanuit diverse slaapkamerramen worden gefotografeerd is nieuw! Via facebook kregen we o.a. deze foto binnen, bedankt!