De dakwerkzaamheden zijn van start

Vrijdag hebben een aantal vrijwilligers samen met een enkele werknemers van Bootsma de steiger aan de entreezijde opgebouwd voor de dakrenovatie. Ook zijn er bouwhekken rondom de werkplaats gezet om te voorkomen dat kinderen op de steiger gaan klimmen of in de gymzaal gaan spelen, dit is namelijk de laatste weken weleens gebeurd.

Op zaterdagmiddag brak na vele regenbuien eindelijk de zon door, dus heeft een groep vrijwilligers alvast van het halve dak aan de entreezijde de dakpannen eraf gehaald. Zo is er een mooie wisselwerking tussen de vrijwillige werkzaamheden en de betaalde werkzaamheden. Aannemer Klaas Bootsma, maar ook alle andere betaalde krachten zoals Errit Vleer, Fokko en Veldhuis, stellen zich zeer flexibel op tijdens deze verbouwing. Zij zijn zich ervan bewust dat we met een krap budget moeten werken en waar het kan graag vrijwilligers inzetten.


De dakrenovatie is op maandag gestart en op dinsdagavond hebben de vrijwilligers de pannen van de tweede helft van het dak verplaatst naar het deel dat intussen klaar was. Dit werk zal zich de komende week of weken wel blijven herhalen tot het hele dak vernieuwd is.  Andere vrijwilligers zijn binnen aan het schilderen en met het elektra op zolder bezig geweest. Tijdens deze werkzaamheden kwamen we de namen van de bouwvakkers tegen die het in september 1955 verbouwd hebben. 

In de jongenskleedkamer is vandaag de muur waaraan de trog zat bevestigd netjes betimmerd. Even de gaatjes dichtmaken, licht opschuren en hij kan in de verf.

Zoals het nu gepland is, zal het aanbrengen van het nieuwe plafond aanstaande vrijdag van start gaan.