Weer allemaal actie in de gymzaal!

Het meeste stucwerk is klaar! Wat lijkt het mooi dat alles weer vlak is. De laatste kleinere gaatjes en kiertjes worden één deze dagen door de spuiter bijgewerkt. Daarna moeten we even geduld hebben omdat het stucwerk in de gymzaal toch wel minimaal 4 weken moet drogen.

Een groepje vrijwilligers heeft maandag het gymmateriaal dat nog in de zaal aanwezig was schoongemaakt en terug in de berging gezet. De berging is al helemaal af namelijk. Ook de beide toiletten hebben weer frisse witte muren en plafonds.

 

De ZZP’ers hebben intussen alle ramen van de binnenzijde afgedekt met een zilverkleurige laag, deze laag is rondom dichtgemaakt met purschuim zodat er geen ongedierte achter kan komen. De voor- en achtergevel is aan de binnenzijde bekleed met een frame met daarin isolatiemateriaal en afgetimmerd met hout waar tegenaan gesport  kan worden(bijvoorbeeld tennissen of kaatsen)  en welke tevens als isolatie dient.  Deze wanden worden straks ook in een lichte kleur  mee gespoten.

Er wordt hard gewerkt maar ook weer netjes opgeruimd, zo zijn vrijwilligers maandag druk bezig geweest alle cementresten na het stucwerk van de vloer te schrapen en op te ruimen. Intussen is ook gestart met het vervangen van de elektra in de gymzaal. Het is best wel verbazend dat er nog nooit kortsluiting is ontstaan in de warboel van kluwen aan elektriciteitsdraad die hier en daar aangetroffen wordt. Alle oude bekabeling wordt m.b.v. vrijwilligers verwijderd en zal door de installateur worden vervangen, ook zal de meterkast in de komende weken een metamorfose ondergaan.

In de gymzaal zijn de oude ophangsystemen van de ringen en de touwen van het plafond gehaald.

Het is geweldig hoeveel vrijwilligers er regelmatig even een paar uurtjes aan de slag zijn in de gymzaal. We zijn als bestuur vaak blij verrast wanneer we ineens zien dat er weer iets af is zonder dat we wisten dat er vrijwilligers aan de slag waren op een bepaalde dag! Dus ook buiten de drukbezochte maandag- en dinsdagavonden wordt er regelmatig geklust. Zo is er één vrijwilliger die al menig uurtje, verscholen achter het gebouw, aan de slag is geweest met het opknappen van de ramen in de achtergevel! Deze zijn intussen klaar en zien er weer tiptop uit!

Morgen (vrijdag 7 juni) komt de houtwormbestrijder. Het goedje wat hij hiervoor gebruikt schijnt vreselijk te stinken, dus hebben alle vrijwilligers en de bouwploeg met ere vrij! Iedereen alvast een relaxed en gezellig pinksterweekend gewenst! En we hopen na het weekend zonder knijper op de neus weer met hetzelfde enthousiasme verder te kunnen in ons gymzaal!