Het bouwteam en de vrijwilligers klussen flink door

Maandagavond werd een begin gemaakt met de goot aan de voorgevel, intussen zit deze weer strak in de lak!

Het bikwerk van maandagavond is dinsdag weer keurig opgeruimd door twee vrijwilligers. Ook zijn de ramen aan de binnenzijde gelapt zodat het isolatiemateriaal ervoor kan. Intussen zijn de frames van de voorzetwanden in elkaar gezet. Zodra de raambekleding klaar is kunnen ze ervoor.

Buitenom is met de grote ramen aan de voor en achterzijde van het gebouw begonnen. Schoonmaken, oude stopverf eruit en in de grondverf zetten. Binnen zijn de gaatjes en deukjes in de  binnendeuren geplamuurd.

Deze week heeft het bouwteam overleg gehad met een vloerenspecialist. Deze heeft een aantal opties laten zien voor de gymzaal en de hal/kleedkamer/toilet ruimtes. Het is de wens om alles gelijkvloers te maken en dezelfde vloer overal te laten doorlopen.  Ook is met een plafondspecialist gesproken. Het doek boven de latten van het plafond is grotendeels vergaan. Er zijn diverse opties om het plafond weer op te knappen rekening houdend met de akoestiek en de stootvastheid.


Binnen is op advies van de stukadoor nog het nodige bikwerk en kitwerk verricht, ook zijn intussen de meeste obstakels van de wand gehaald. De koffiezethoek moest hierdoor verplaatst worden naar de doucheruimte.

Tot slot nog goed nieuws! We hebben de bevestiging gekregen dat we in aanmerking komen voor de overheidssubsidie via DUS-I welke in ons geval de btw regeling vervangt en nog wat extra subsidie aanbied bij bepaalde duurzame toepassingen en materialen. We zijn hier ontzettend blij mee natuurlijk. Het vergt echter wel de nodige inspanning van de ZZP’ers, aannemer en leveranciers omdat DUS-I  zeer gedetailleerde facturen eist. Maar het is de moeite zeker waard om hier wat tijd in te steken.

Tot zover de update van deze week. Er staan ook alweer een hoop klussen op de planning voor volgende week, dus houd de website en facebook in de gaten.