Hoezo hoogtevrees ?!?

Deze week is door menigeen op grote hoogte gewerkt! De goot aan de voorgevel is al bijna helemaal schoongemaakt, geschuurd, in de grondverf gezet en al gedeeltelijk afgelakt. De muurankers en ornamenten boven de ingang worden weer mooi zwart gemaakt. Het knapt er enorm van op.

Maar voordat dit kon worden gedaan moest er plaatsgemaakt worden voor de steiger. Hans Stouthart heeft de struiken voor ons gesnoeid zodat de steiger er veilig kan staan en de struiken gespaard blijven.

Intussen zitten overal de nieuwe ramen en uitzetramen in, een mooi gezicht en super isolerend.

 

Dinsdag aan het eind van de middag is het materiaal voor de voorzetwanden gebracht, met wat hulp van vrijwilligers was de kar in no time gelost. Zodra de ramen aan de voor en achterzijde zijn schoongemaakt en voorzien van een afdek laag kunnen de voorzetwanden geplaatst worden. Deze wanden zullen evenals de andere wanden in de zaal door de spuiter worden gewit.

Verder gaat het bikwerk onverminderd door. Er is heel wat oud los stucwerk dat van de muren moet.  Op de foto’s en het filmpje is goed te zien hoe stoffig het in de gymzaal is tijdens de bikwerkzaamheden, de vrijwilligers gaan dan ook regelmatig even naar buiten om een frisse neus te halen. Toch vordert het werk mooi. Eind deze week komt de stukadoor langs om te beoordelen of het zo kan of dat er op plekken nog even flink doorgebikt moet worden.

 

In de berging stond nog wat klein materiaal van de OSO, dit is leeggehaald en onder plastic gezet. Ook is het wandrek waar dit materiaal in stond van de muur geschroefd.

Naast de goot aan de voorgevel is tevens buiten het houtwerk bij de entree schoongemaakt en geschuurd.

In de zaal zijn alle deuren en kozijnen geschuurd en deze zullen nog even bijgewerkt worden met plamuur voordat ze in de verf kunnen.

Wil je de klusfoto’s bekijken, klik dan hier.