De voorbereidingen voor het spuiten en schilderen in volle gang

 

In kleine groepjes is deze week alweer heel veel gedaan in de gymzaal. Al het materiaal dat aan het plafond en wand was bevestigd is eraf gehaald. Ook is de bergruimte grotendeels leeg gehaald. Er wordt overal in de zaal gebikt om de slechte stukken stucwerk te verwijderen. Volgende week aan het eind van de week komt de stukadoor langs om te inspecteren of de wanden zo voldoende afgebikt zijn om te bewerken. Op sommige plekken is het gehele stucwerk verwijderd omdat dit erg slecht was en los liet.

 

 

Buitenom is op een aantal plekken al nieuw glas ingezet. De nieuwe kozijnen voor de uitzetramen en het glas staan ook al klaar om geplaatst te worden. Van de achtergevel is al één raam helemaal vrijgemaakt van de oude gebarsten stopverf.

Er is een mooie samenwerking tussen alle vrijwilligers, de ene bouwt een steiger zodat de andere aan de slag kan. De ene bikt de muur uit en een ander ruimt de rotzooi op, en het is nog gezellig ook zo even met elkaar aan de slag!